Hvorfor tager man på efterskole?

0 BogmærkDer kan være forskellige årsager til, at man vælger at tage på efterskole. Nogle har behov for mere socialt samvær end de kan få på en almindelig folkeskole, nogle har behov at prøve forskellige interesser og fag af, og finde dem selv. Nogle gør det fordi de ønsker at være mere selvstændige. Nogle gør […]

0 Bogmærk

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger at tage på efterskole. Nogle har behov for mere socialt samvær end de kan få på en almindelig folkeskole, nogle har behov at prøve forskellige interesser og fag af, og finde dem selv. Nogle gør det fordi de ønsker at være mere selvstændige. Nogle gør det fordi, de måske ikke er glad for tilværelsen derhjemme. Der kan være utallige årsager til, at man vælger at tage på efterskole. I langt de fleste tilfælde, vil den unge vælge en efterskole, af lyst og ikke af tvang.

Mange unge ser efterskolen, som et springbræt ind i voksenlivet. Det kan for nogen være svært at finde sig tilrette på en efterskole, men langt de fleste synes, at det har været det bedste år i deres liv. Man skal være meget villig til at være social, det kan være svært for nogen, men hvis man har et problem med at være social, så kan et ophold på en efterskole være rigtig godt, da det er med til at udvikle deres sociale kompetencer. Et efterskoleophold er tit fyldt med en masse events, og aktiviteter, det kan blandt andet være galla på skolen, en fodboldturnering, koncerter, musicals og meget mere.

Mange skaber relationer, og livslange venskaber, der varer ved efter endt ophold. De fleste efterskoler, holder reunions, for gamle elever, hvor gamle elever tager til middag og fest på skolen. På efterskolen vil man typisk knytte sig til en voksen, nogle efterskoler vil tildele en kontaktperson/husmor/husfar, så man har en voksen at gå til, når man har behov for det.

Efterskolerne forbereder eleven, så de er klar til en ungdomsuddannelse efterfølgende, der vil på efterskolerne også være mulighed for studievejledning. Efterskolen danner eleverne, både fagligt, socialt og personligt, og forbereder eleven til deres liv efter endt ophold. På en efterskole, er man aldrig alene, medmindre man gerne selv vil være det. De fleste efterskoler tilbyder mange aktiviteter for at skabe diversitet, mens nogle efterskoler ønsker, at der er fokus på et fællesskab omkring enkelte aktiviteter.

Man skal tage på efterskole, hvis man ønsker en oplevelse for livet.

 

Søg på danskeefterskoler.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk