Hvad er en efterskole?

0 BogmærkEn efterskole er et tilbud, for unge i alderen 14-18 år. Som elev på en efterskole, bor man på skolen, og man har undervisning som på en normal folkeskole. Når du bor på efterskolen, vil du i langt de fleste tilfælde, have mulighed for at blive der i weekenderne, her vil der selvfølgelig ikke […]

0 Bogmærk

En efterskole er et tilbud, for unge i alderen 14-18 år. Som elev på en efterskole, bor man på skolen, og man har undervisning som på en normal folkeskole. Når du bor på efterskolen, vil du i langt de fleste tilfælde, have mulighed for at blive der i weekenderne, her vil der selvfølgelig ikke være undervisning, og man vil have de samme friheder, som hvis man var hjemme. I øjeblikket er der ca. 264 efterskoler, placeret rundt om i landet, de fleste efterskoler er placeret i jylland. Efterskolerne har forskellige tilbud og målgrupper, men langt de fleste efterskoler, vil helst have 9. – 10. klasses elever, men nogle tilbyder også efterskoleophold i 8. og 11. klasse. Langt de fleste elever, går på efterskolen i 1 år, men nogle kan få lov til, at blive i længere tid. En efterskole er et trygt sted, hvor eleven kan blive dannet, både intellektuelt og socialt.

Efterskolerne kan være af forskellige størrelser, store som små, og de kan tilbyde forskellige fag og interesser, fælles for dem er dog, at de skal tilbyde de almene folkeskole fag, og en afgangseksamen i 9. klasse. Efterskolerne er meget forskellige, de små kan være helt ned til 35 elever, og de helt store kan være op til over 600 elever, men de fleste efterskoler vil typisk kunne rumme, mellem 90-150 elever. Et typisk efterskole ophold varer mellem 41- 42 uger. Hvert år begynder ca. 28.000 unge på efterskoler, rundt om i landet, og tæt på årets start, kan man forvente at alle pladser er optaget. Der vil på de fleste efterskoler være ventelister, til personer der er sent ude, så hvis en elev dropper ud, så kan en ny overtage pladsen. Nogle efterskoler vil have lange ventelister, og man skal helst skrives op i god tid, for at have en chance for at komme ind på dem. Hvordan ved den unge, hvor der er ledige pladser, eller ventelistepladser, det kan de se her på siden.

På en efterskole vil der typisk være, et par lærere som overnatter på skolen, de skal sørge for, at eleverne er trygge og sikre, og at de passer de retningslinjer skolen sætter. På en almindelig efterskole, vil der være almindeligt skema, ligesom i folkeskolen, der vil være almindelige fag, men også fritidsaktiviteter, der kan ligge uden for skolens almindelige skema. Der er selvfølgelig regler og retningslinjer, på en efterskole, og de skal selvfølgelig overholdes, ellers kan det føre til en advarsel eller bortvisning.

På danskeefterskoler.dk kan du finde forskellige efterskoler, som alle tilbyder noget forskelligt. Har du svært ved at finde en efterskole, som du synes passer til dig, lad os hjælpe dig, vi sidder klar i chatten, hvis du skulle have brug for hjælp.

 

Søg på danskeefterskoler.dk

Følg FindSocialeTilbud.dk